Λευκή Άργιλος Καολίνη Kaolin White

250gr

Η λευκή άργιλος καολίνη μειώνει τη λυπαρότητα του δέρματος και χαρίζει ματ αποτέλεσμα. Αφαιρεί τις ακαθαρσίες από τους πόρους, καθαρίζει σε βάθος, προσφέρει ήπια απολέπιση.

Η Καολίνη είναι κατάλληλη για ξηρές και μεικτές επιδερμίδες. Φροντίζει τα ξηρά, ευαίσθητα ή ερεθισμένα δέρματα.

Διαθέσιμο

 

 

3,50

Λευκή Άργιλος Καολίνη

Η καολίνη είναι ένα φυσικό πορώδη αργιλικό ορυκτό πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία. Παρέχει απορροφητικές ιδιότητες, ενισχύει την μείωση της λιπαρότητας από την επιφάνεια του δέρματος και χαρίζει ματ αποτέλεσμα. Αφαιρεί τις ακαθαρσίες από τους πόρους της επιδερμίδας, καθαρίζει σε βάθος και προσφέρει ήπια απολέπιση των εξωτερικών στιβάδων του δέρματος, απομακρύνοντας έτσι τα νεκρά κύτταρα. Η καολίνη προσφέρει επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της ερυθρότητας και της διόγκωσης γύρω από τις υπάρχουσες ατέλειες και τα σπυράκια.
Η λευκή άργιλος (καολίνη) είναι κατάλληλη για την παρασκευή προϊόντων με υψηλή απορροφητικότητα σε νερό. Χρησιμοποιείται ευρέως σε παρασκευή μάσκας προσώπου, αφού έχει την ιδιότητα να βοηθά στην απομάκρυνση του σμήγματος και να χαρίζει λαμπερή και καθαρή επιδερμίδα. Μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί στην παρασκευή οδοντόπαστας.
H λευκή άργιλος (Καολίνη) είναι κατάλληλη για ξηρές και μεικτές επιδερμίδες. Φροντίζει τα ξηρά, ευαίσθητα ή ερεθισμένα δέρματα. Έχει ήπιες απορροφητικές ικανότητες αλλά απομακρύνει τις ακαθαρσίες και τις τοξίνες από το δέρμα, καθαρίζοντάς το σε βάθος. Καταπραΰνει τους ερεθισμούς και τις κοκκινίλες. Ακόμη, βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος και θρέφει την επιδερμίδα.
Μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί στην παρασκευή οδοντόπαστας. Λόγω της απορροφητικής της δράσης χρησιμοποιείται στα αποσμητικά, καθώς απορροφά των ιδρώτα ενώ παράλληλα περιορίζει τις οσμές.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε κρέμες ή προϊόντα μακιγιάζ παρέχει ματ αποτέλεσμα.