Υπέρυθρη Θέρμανση & Υγεία

Ποιο είναι το πλεονέκτημα της θέρμανσης με υπέρυθρη ακτινοβολία;

Στην ιατρική είναι ήδη γνωστό πως επιλεκτικά κάποιοι ιστοί και όργανα απορροφούν αυτήν την ενέργεια. Η υπέρυθρη ενέργεια επιδρά θετικά σε ένα μεγάλο μέρος της αναρρωτικής διαδικασίας. Και άλλες ευεργετικές επιδράσεις Η υπέρυθρη θερμότητα, που εισχωρεί σε βάθος, έχει διάφορα πεδία χρήσης και επιδρά θετικά σε κάποιες ασθένειες, όπως: Υψηλή και χαμηλή πίεση, διαταραχές στο κυκλοφοριακό, νεφροπάθειες, αποτοξίνωση, στρες, παθήσεις του ρινικού, λαρυγγικού και ακουστικού συστήματος, ρευματισμοί, αρθρίτιδα, μόλυνση των κλειδώσεων, δερματοπάθειες, τράβηγμα μυών, βρογχίτιδα, άσθμα, κρυολογήματα, πόνοι περιόδου, λουμπάγκο, πόνοι στην μέση και την λεκάνη, ισχιαλγία, αϋπνία, έγκαυμα από τον ήλιο, προβλήματα πέψης, κόπωση, πνευμονία, πόνοι στην κοιλιακή χώρα, ακινησία ακρών κλπ. Κράμπες μυών/ πόνοι Οι μύες θα χαλαρώσουν με την χρήσης υπέρυθρης ακτινοβολίας και θα επανέλθουν. Έτσι θα ελαττωθεί η ένταση και οι πόνοι θα απαλυνθούν.

Σπορ: Η υπέρυθρη σάουνα συμβάλει στο να διατηρηθούν σε φόρμα οι μύες, ακόμα κι αν χρειάζεται να γίνει μια παύση άθλησης λόγω τραυματισμού. Προτείνεται, να προθερμαίνονται οι μύες στην καμπίνα της υπέρυθρης σάουνας πριν την άθληση. Στην καμπίνα αυτή μπορεί κανείς να μπει με τα ρούχα, εξαιτίας της βαθιάς εισχώρησης των κυμάτων της θερμικής πηγής. Παθητική άσκηση των καρδιακών αγγείων. Τα συστήματα υπέρυθρης θέρμανσης δίνουν την δυνατότητα σε άτομα ανάπηρα και με ειδικές ανάγκες, τα οποία αδυνατούν να επιβαρυνθούν με προγράμματα ασκήσεων και φυσικής κατάστασης, να ασκήσουν το κυκλοφοριακό τους σύστημα και τα αγγεία της καρδιάς τους. Η υπέρυθρη θερμότητα συμβάλει στην ενίσχυση της ελαστικότητας των ιστών Αυτό είναι σημαντικό για τους τραυματισμένους συνδέσμους, τένοντες και μύες. Επίσης, συντελεί και στην ελαχιστοποιήση κίνδυνου τραυματισμών των αθλητών. Τέλος, βοηθάει κατά της ακινησίας των ακρών. Ιδρώτας Ο βαθύς καθαρισμός του σώματος επιτυγχάνεται από μέσα προς τα έξω με φυσικό και υγιή ιδρώτα . Ο ιδρώτας των ανθρώπων, που χρησιμοποίησαν ένα σύστημα υπέρυθρης θέρμανσης, συγκρίθηκε με τον ιδρώτα ανθρώπων, που χρησιμοποίησαν σάουνα ζεστού αέρα. Στην σάουνα με υπέρυθρη θερμότητα χάνει το ανθρώπινο σώμα 80% νερό και 20% άλλες ουσίες, όπως λίπος, χοληστερίνη, λιποδιαλυτές τοξίνες, βαριά μέταλλα και οξέα. Σε μια συνήθη σάουνα ο οργανισμός χάνει περίπου 97% νερό και 3% άλλες ουσίες. Εκτός αυτού, ο άνθρωπος ιδρώνει δυο φορές περισσότερο σε μια σάουνα με υπέρυθρη θερμότητα από ό,τι σε μια σάουνα με ζεστό αέρα. Γενικά με την χρήση μιας σάουνας υπέρυθρης θερμότητας αντί για μια κοινή σάουνα, επιτυγχάνεται: 2 με 3 φορές περισσότερη ποσότητα ιδρώτα 3 με 7 φορές περισσότερη ποσότητα μη υδάτινων ουσιών στον ιδρώτα 6 με 20 φορές μεγαλύτερη αποτοξίνωση του οργανισμού

Αδυνάτισμα: Η υπέρυθρη θερμότητα προκαλεί την απομάκρυνση τοξικών ουσιών από το σώμα και την καύση λίπους, γεγονός, που υποστηρίζει θετικά μια κούρα αδυνατίσματος.

Κυτταρίτιδα: Η κυτταρίτιδα είναι ένα συστατικό σε μορφή ζελέ, το οποίο αποτελείται από νερό, λίπος και περιττά στοιχεία και αποθηκεύεται κάτω από το δέρμα. Η χρήση θέρμανσης σε βαθύτερα στρώματα μπορεί να ξαναφέρει την ισορροπία στο δέρμα και να βοηθήσει το σώμα, να αποβάλλει όλες τις περιττές ουσίες με τον ιδρώτα.

Μούχλα Σε Υγρούς Τοίχους – Ένα Μεγάλο Πρόβλημα Υγείας

Κατά στατιστικές του συλλόγου ιδιωτών κατασκευαστών της Γερμανίας (VPB) κάθε δεύτερο σπίτι έχει μούχλα. Η μούχλα τις πιο πολλές φορές δημιουργείται από υγρασία σε κρύο σπίτι. Το πρόβλημα δημιουργείται συνήθως από λάθος θέρμανση, αερισμού και υπερβολικές μονώσεις. Οι πιο πολλοί άνθρωποι ούτε που καταλαβαίνουν ότι υπάρχει μούχλα στο σπίτι τους γιατί είναι κριμένη πίσω από ντουλάπες, έπιπλα κλπ. Η μούχλα βλάπτει την υγεία γιατί δημιουργεί αλλεργίες Υπάρχουν και κάποιες μορφές μούχλας που βοηθούν να δημιουργηθεί καρκίνος. Όποιος θέλει να παλέψει την μούχλα πρέπει να διατηρεί τα δωμάτια σε σταθερές θερμοκρασίες , ειδικά δεν πρέπει να δημιουργούνται κρύες και υγρές γωνίες, πρέπει να αερίζεται το σπίτι συχνά. Στην κλασική θέρμανση το πρόβλημα είναι που θερμαίνεται ο αέρας επάνω και μένει πιο κρύος κάτω. Αυτό το ανεβοκατέβασμα της θερμοκρασίας δημιουργεί το καλύτερο κλίμα για την μούχλα. Με την Υπέρυθρη Θέρμανση είναι τελείως διαφορετικά, δεν ζεστάνει τον αέρα αλλά τους τοίχους, το πάτωμα, τα ταβάνια και τα υπόλοιπα στερεά αντικείμενα μέσα στο χώρο. Η ζέστη που εισχωρεί στους τοίχους μέσα δημιουργεί σταθερή θερμοκρασία, και έτσι θερμούς κ’ ζεστούς τοίχους. Δεν ξεραίνεται ο αέρας και κρατάει την υγρασία του κι έτσι έχουμε καλύτερη αναπνοή και δεν ξεραίνεται ο λαιμός μας. Όταν αφήνεις να αεριστεί ο χώρος δεν κρυώνει κατευθείαν κι όταν κλείσεις τα παράθυρα επανέρχεται η θερμοκρασία γρήγορα. Το να θερμάνεις το σπίτι σου με ερυθρές σημαίνει πιο λίγη μούχλα, πιο λίγη σκόνη, λιγότερους πόνους σε αρθρώσεις, λιγότερους πόνους σε κληδώσεις πιο λίγα αναπνευστικά προβλήματα και φυσικά πιο λίγα έξοδα.
Κατα την γνώμη μας δεν υπάρχει καλύτερη και πιο υγιεινή θέρμανση