Πως η Υπέρυθρη Θέρμανση επιτυγχάνει χαμηλή κατανάλωση και μέγιστη ενεργειακή απόδοση;

Μεγιστοποιώντας τη μετατροπή της ηλεκτρικής ενέργειας σε θερμική.

Με δεδομένο τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν και εκπέμπουν τη θερμότητα τα πάνελ Υπέρυθρης Θέρμανσης, παρουσιάζονται τα παρακάτω ενεργειακά πλεονεκτήματα:
· Μικρά φορτία ενέργειας για τη θέρμανση του χώρου
Σε αντίθεση με τα κλιματιστικά, τα αερόθερμα και τα καλοριφέρ, τα πάνελ Υπέρυθρης Θέρμανσης ζεσταίνουν απευθείας τα δομικά στοιχεία του χώρου και τους ανθρώπους, χωρίς απώλειες για τη θέρμανση του ενδιάμεσου αέρα. Τα συμβατικά μέσα θέρμανσης χρειάζεται να λειτουργήσουν πολλές περισσότερες ώρες από τα πάνελ Υπέρυθρης Θέρμανσης προκειμένου να επιτύχουν – μάλιστα – υποδεέστερα αποτελέσματα ως προς τη θέρμανση του χώρου.
·  Διατήρηση της θερμότητας ακόμη και μετά από αερισμό του χώρου
Τα θερμαντικά μέσα που βασίζονται στην κυκλοφορία ρευμάτων θερμού αέρα έχουν ένα σημαντικό μειονέκτημα. Με το που θα ανοίξετε τα παράθυρά σας, ο θερμός αέρας του χώρου θα χαθεί άμεσα και θα χρειαστεί πολλή ώρα μέχρι ο χώρος σας να επανέλθει στα προηγούμενα επίπεδα θερμοκρασίας. Στο μεταξύ, όλη η ενέργεια που καταναλώσατε θα πάει χαμένη.
Αντίθετα, η Υπέρυθρη Θερμότητα απορροφάται από τα δομικά στοιχεία του χώρου και παραμένει σε αυτά, χωρίς να επηρεάζεται από τον αέρα του χώρου. Ακόμη κι αν ανοίξετε τα παράθυρα, μόλις τα κλείσετε ο χώρος θα επανέλθει στα ίδια επίπεδα θερμικής άνεσης.
               Μεγιστοποίηση μόνωσης από την αφύγρανση των τοίχων
Η υγρασία είναι καλός αγωγός της θερμότητας και άρα ένας υγρός τοίχος μεταφέρει την εσωτερική θερμότητα προς το εξωτερικό περιβάλλον, προκαλώντας άμεσες απώλειες. Μεταδίδοντας τη θερμότητα απευθείας στους τοίχους και τα υπόλοιπα στερεά σώματα του χώρου, η Υπέρυθρη Θέρμανση στεγνώνει την υγρασία βαθιά μέσα στα υλικά, με αποτέλεσμα τη σταθεροποίηση της θερμότητας και τη σαφώς μικρότερη κατανάλωση ενέργειας για τη διατήρησή της.